Μέχρι πρόσφατα υπολογίζαμε πως ο Γαλαξίας μας αποτελείται από 200 δισεκατομμύρια άστρα, ένα από αυτά είναι ο Ήλιος μας. Επίσης θεωρούσαμε πως τα περισσότερα άστρα στον Γαλαξία μας είναι μέλη αστρικών συστημάτων. Όμως οι αστρονόμοι Todd Henry και Wei-Chun Jao άλλαξαν τα πράγματα. Μέσα στο πρόγραμμα RECONS μελέτησαν την κοντινή γειτονιά του Ήλιου, μέχρι την απόσταση των 33 ετών φωτός, για νέα αστέρια. Ανακάλυψαν 341 νέα άστρα, από τα οποία 236 είναι κόκκινοι νάνοι!
Αυτή η ανακάλυψη αλλάζει τους υπολογισμούς, που πλέον κάνουν λόγω για 500 δισεκατομμύρια άστρα στον Γαλαξία μας, από τα οποία το 69% είναι κόκκινοι νάνοι. Ο Tedd Henry πιστεύει πως δεν αποκλείεται να ανακαλύψουνε την Νέμεσις, ένα υποθετικό άστρο που γυρίζει γύρω από τον Ήλιο. Επίσης αυτή η νέα ανακάλυψη επηρεάζει και την αστροβιολογία, Βλέπετε οι κόκκινοι νάνοι είναι καλοί υποψήφιοι για να έχουν γύρω τους πλανήτες με ζωή!
Πηγές: Science Illustrated τεύχος 22 Ιανουάριος 2007
Astronomy Now January 2007
Κι όμως δεν είναι ο μοναδικός γαλαξίας σε όλο το Σύμπαν, ούτε ο μεγαλύτερος. Υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες στο Σύμπαν, το οποίο δεν είμαστε σίγουροι πόσο μεγάλο είναι. Επίσης ο μεγαλύτερος γαλαξίας που έχουμε βρει είναι ο IC 1101, ο οποίος αποτελείται από 100 τρισεκατομμύρια άστρα! Και δεν αποκλείεται να βρούμε γαλαξίες μεγαλύτερους απ' αυτόν.
Με τόσα πολλά άστρα και γαλαξίες, ποιος ξέρει τι συμβαίνει κάπου εκεί πέρα αυτή τη στιγμή; Αμέτρητες ιστορίες που μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Αν δεν τα κάνουμε μπάχαλο και καταφέρουμε να εξελιχθούμε σε νοήμων είδος, θα βρούμε ιστορίες μπροστά στις οποίες θα ωχριά κάθε φαντασία. Το Σύμπαν κρύβει πολλές εκπλήξεις. Κι εμείς είμαστε κομμάτια του Σύμπαντος. Για σκεφτείτε το λίγο...
το θέμα είναι πότε ακριβώς ειναι σχεδιασμένο να μας πει ΝΑΣΑ οτι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν...γιατί τα τελευταία χρόνια το φέρνει γύρω γυρω
ΑπάντησηΔιαγραφή