Translation to other languages

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τηλε-ευαγγελιστές


Αν είστε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα τους πετύχετε στην τηλεόραση αρκετά συχνά. Είναι οι τηλε-ευαγγελιστές, φανατισμένοι παπάδες που κυρώσουν τον λόγο του Θεού όπως εκείνοι θέλουν μέσω της τηλεόρασης. Το κίνημα τους ξεκίνησε περιθωριακά στη δεκαετία του 1940, βασισμένο στις ψυχώσεις μειοψηφικών προτεσταντικών εκκλησιών στις νότιες πολιτείες των Η.Π.Α.. Σήμερα αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη, ικανή να ελέγξει εκατομμύρια ανθρώπους σε ότι μπορείτε να φανταστείτε. Οι εκλογές νέων προέδρων δεν αποτελούν εξαίρεση. Χωρίς τους τηλε-ευαγγελιστές, ο George Bush πολύ απλά δεν θα επανεκλεγόταν.

Τι μας λένε οι άνθρωποι αυτοί; Καταρχάς ο λόγος τους μόνο λόγος αγάπης δεν είναι. Οι απόψεις τους είναι φαλλοκρατικές, φιλοπόλεμες, αντιοικολογικές και ρατσιστικές. Μιλάνε για μίσος στον "διαφορετικό" συνάνθρωπο μας, για πυρηνικό πόλεμο στους αλλόθρησκους, για αδιαφορία στο περιβάλλον και επιτάχυνση της οικολογικής καταστροφής, για κατάργηση της επιστήμης. Γιατί να τα λένε όλα αυτά; Ο λόγος τους γυρίζει γύρω από την επερχόμενη συντέλεια του κόσμου και την Δευτέρα Παρουσία, και μόνο με το μίσος θα πραγματοποιηθούν. Όσο μεγαλύτερη η εξαθλίωση, τόσο ποιο γρήγορα θα έρθει η Μέρα της Κρίσης... λες και δεν την ζούμε καθημερινά. Κι αν σας ακούγονται ακραία, ιδού μερικές από τις φράσεις τους...

"Αν είσαι διανοούμενος, μάλλον θα καταλήξεις στην κόλαση γι' αυτό" Jonathan Bell

"Εύχομαι να είχα ένα Άγιο Πνεύμα-πολυβόλο για να σκοτώσω τους εχθρούς μου" Benny Hinn

Προσκεκλημένος του προέδρου Ρέιγκαν για την εναρκτήρια προσευχή στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών το 1984, ο Jim Robison πέταξε το εξής κορυφαίο: "Δεν θα υπάρξει ειρήνη μέχρι την έλευση του Ιησού. Κάθε κήρυγμα περί ειρήνης πριν την επιστροφή Του είναι αίρεση. Είναι ενάντια στο λόγο του Θεού. Είναι ο Αντίχριστος."

Σας θυμίζουν κάτι τα παραπάνω μηνύματα; Μα φυσικά τους δικούς μας τηλε-ευαγγελιστές. Ο Λιακόπουλος, ο Βελόπουλος, ο Γεωργιάδης και άλλοι μερικοί βλαμμένοι δεν διαφέρουν και πολύ από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους. Μηνύματα μίσους και παραποιημένες αλήθειες, απλώς αντικαθιστούν τον Αντίχριστο με τους Νεφελήμ και τον λόγο του Θεού με τους Ελ. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα, αλλά στην Αμερική είναι πολύ χειρότερα. Πάνω από 20.000.000 άνθρωποι εκεί παίρνουν στα σοβαρά το κήρυγμα μίσους αυτών των τρελών.

Και φυσικά δεν είναι παναγίτσες ούτε και στα προσωπικά τους. Όπως εμείς έχουμε μερικούς παπάδες που μιλάνε για σεμνότητα από τις άνετες Mercedes τους, έτσι και αυτοί κάνουν ότι καφρίλα τους κατέβει. Μάλιστα με τόσους λοβοτομημένους πιστούς που έχουν, κάνουν ότι θέλουν και τα δικαιολογούν όπως θέλουν. Πάρτε για παράδειγμα τον Jim Bakker. Όταν οι αρμόδιοι του υπουργείου οικονομικών βρήκαν λογαριασμούς 13.000.000 αδήλωτους στην εφορεία, αυτός είπε το εξής θεϊκό: "Ο Σατανάς μπήκε στον υπολογιστή μας και έχασε τα λεφτά του". Και όταν ο Bod Larson κατηγορήθηκε για ασέλγεια, είπε ότι το έκανε ένας δαίμονας που πήρε τη μορφή του. Και υπήρχαν άνθρωποι που τους πίστεψαν!



Το φαινόμενο του τηλε-ευαγγελισμού χτυπήθηκε από το Διαδίκτυο, αν και μερικοί εξακολουθούν να λένε τις μπούρδες τους μέσω αυτού. Μπείτε απλά στο YouTube και θα τους βρείτε με το τσουβάλι. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε με αυτούς τους τρελούς; Τα μηνύματα τους είναι βουτηγμένα στο ψέμα και το μίσος, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή και επιθυμούν την ολοκληρωτική καταστροφή ελέω Θεού ή Ελ. Προστατέψετε τα μυαλά σας από τα ψέματα τους. Προστατέψετε τις καρδιές σας από το μίσος τους.



Οι βασικές πληροφορίες αντλήθηκαν από το περιοδικό "Προπαγάνδα και Μαζικός Έλεγχος" των εκδόσεων Άγνωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε ότι γουστάρετε και όπως γουστάρετε, αρκεί να είστε ευγενικοί και να σέβεστε το blog και τις απόψεις των υπολοίπων. Τόσο απλά :-)