Translation to other languages

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας (2012-13)



Η Εταιρεία Αστρονοµίας και Διαστήµατος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισµό Αστρονοµίας και Διαστηµικής για το σχολικό έτος 2012 – 2013.

Σκοπός του διαγωνισµού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εµβάθυνση των µαθητών στην επιστήμη της Αστρονοµίας, της Αστροφυσικής και της Διαστηµικής, η εξοικείωσή τους µε τις θαυµαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων κ.ά. παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόµυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Ο διαγωνισµός διεξάγεται τόσο στα ΛΥΚΕΙΑ όσο και στα ΓΥΜΝΑΣΙΑ της χώρας, µε διαφορετικά θέµατα. Οι φάσεις θα είναι τρεις για τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και τέσσερις για τα ΛΥΚΕΙΑ. Ας σηµειωθεί, όµως, ότι στις τρεις φάσεις του Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονοµίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηµατικών και Φυσικής.


Η 1η φάση με το όνομα «ΕΥΔΟΞΟΣ» θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 3η Δεκεμβρίου 2012 και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα, 17η Δεκεμβρίου 2012. 


Η δεύτερη φάση με το όνομα «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 9 π.μ. 


Η 3η φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γ. Καρτάλη 72– Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 5 μ.μ.


4η ΦΑΣΗ: Η τέταρτη φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 13-14 Απριλίου 2013.


Αναλυτικές πληροφορίες, λεπτομέρειες για κάθε φάση και τον τρόπο διαγωνισμού, στο Astrovox.gr


Όποιος γουστάρει, ορμάει. Καλή επιτυχία :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε ότι γουστάρετε και όπως γουστάρετε, αρκεί να είστε ευγενικοί και να σέβεστε το blog και τις απόψεις των υπολοίπων. Τόσο απλά :-)