Translation to other languages

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο κράξιμο


Λατρεύω τα Χριστούγεννα. Είναι μια χαρούμενη γιορτή που οι Χριστιανοί τιμούν την γέννηση του Ιησού Χριστού. Εγώ προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος της εκκλησίας, ενώ με τις απόψεις μου θα έκλεινα πρώτο τραπέζι πίστα στην Κόλαση... αυτή καλέ που δεν υπάρχει παρά μόνο στα μυαλά των ηλιθίων, που βοηθούν υποκριτικά τους συνανθρώπους τους μόνο και μόνο για να κερδίσουν κάποια ανταμοιβή. ΚΑΙΑΔΑΣ! Δεν ξέρω αν όντως υπήρξε ο Ιησούς, μα αν υπήρχε θα ήταν το ποιο φευγάτο αλάνι της ιστορίας. Καλόκαρδος και σοφός, ο Ιησούς αγκάλιασε όλους τους ανθρώπους χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις κι έγραφε... εκεί που δεν πιάνει μελάνι (έπεσε λογοκρισία στο κείμενο :-Ρ) τον κάθε οπισθοδρομικό βρομύλο του εκάστοτε συστήματος. Αν ο Ιησούς επέστρεφε σήμερα, θα τον σταύρωνε η Χριστιανική εκκλησία και οι χιλιάδες επί χιλιάδων ψευτοπιστοί. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Σήμερα δεν θα κραξουμε τον σουρεαλισμό των οργανωμένων θρησκειών, μα ούτε και τα Χριστούγεννα. Σήμερα θα κράξουμε απαράδεκτες συμπεριφορές που βαρέθηκα να τρώω στη μούρη κάθε χρόνο. Και κάτι μου λέει ότι δεν θα είμαι ο μόνος. Να ξεκαθαρίσω ότι το κράξιμο που κάνω δεν είναι κακοπροαίρετο, απλώς αυθόρμητο. Έχω βαρεθεί κάτι ηλίθιους που αποφοίτησαν από σχολές τύπου "Θέμος Αναστασιάδης" και "Νίκος Μουρατίδης", που το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να κοροϊδεύουν όποιον βρουν μπροστά τους, απλά και μόνο για να το παίξουν ανωτερότητα και να πουλήσουν μούρη. ΚΑΙΑΔΑΣ! Μπορεί να Χριστούγεννα να έχουν περάσει, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε σε εορταστική περίοδο. Οπότε δεν είναι αργά για να κράξουμε Χριστουγεννιάτικες ηλιθιότητες.

Κράξιμο στον υλισμό των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα από μόνα τους είναι μια όμορφη εορτή της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης, αλλά πλέον δεν αρκεί. Σήμερα ο σκατόφλωρος άνθρωπος έχει συνδέσει τα Χριστούγεννα με πανάκριβα δώρα, πάρτι χοληστερίνης, πλαστικούρα μέχρι εσχάτων, κακόγουστα πάρτι επίδειξης ελιτισμού και πλήρη αντικατάσταση των συναισθημάτων με υλικές και ψυχρές παπαριές. Μα τι κάθομαι και λέω; Ποιος Χριστός; Ποια γέννηση; Ποιο "αγάπα τον πλησίον σου"; Σήμερα δεν είναι Χριστούγεννα μα X-Mas. Η αγάπη πέθανε κι έδωσε τη θέση της στα Playstation και στα Dolce & Gabbana! Το νόημα των Χριστουγέννων δεν είναι η αδελφοσύνη και ο σεβασμός, μα τα πανάκριβα δώρα.


Κράξιμο στο κιτσαριό του στολισμού. Ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων, ο οποίος έζησε το 639 με 559 π.Χ., είχε πει κάτι πολύ απλό και σωστό. Μηδέν άγαν. Τίποτα σε υπερβολικό βαθμό. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ένα όμορφα στολισμένο δέντρο και μερικά στολίδια αρκούν και με το παραπάνω. Η γύφτικη υπερβολή όμως με κάνει να βγάζω αφρούς. Όταν π.χ. βλέπω κάτι τέτοιο...


... θέλω να ρίξω βόμβα και να δείρω τον διακοσμητή. Συχαίνομαι την εκμετάλλευση των Χριστουγέννων για επίδειξη του πόσο ποζέρας μπορείς να γίνεις.

Κράξιμο στην Χριστουγεννιάτικη φωτορύπανση. Δεν μπαίνεις στο πνεύμα των ημερών με το να έχεις παντού δισεκατομμύρια φώτα αναμμένα όλο το 24ωρο. Ο περιττός φωτισμός με τον οποίον έχεις στολίσει ακόμη και το αμάξι σου επιβαρύνει το περιβάλλον, την δημόσια υγεία και την τσέπη σου. Και είναι και απαίσιος! Δεν είναι τυχαίο που η Δ.Ε.Η. πάντα κάνει αυξήσεις των τιμολογίων της κατά την εορταστική περίοδο. Έχεις βάλει φώτα ακόμη και στον σκύλο σου και μετά θα παραπονεθείς για τους λογαριασμούς και τα χαράτσια, αφού βέβαια σβήσεις τα φώτα σου στην Ώρα της Γης σαν καλό προβατάκι που είσαι, πουλώντας ανωτερίλα για το πόσο "αγαπάς το περιβάλλον". ΚΑΙΑΔΑΣ!

Κράξιμο στην επιβολή των παραδόσεων. Υπάρχει πουθενά κάποιος κώδικας που επιβάλει να στολίσουμε δέντρα, να τρώμε μελομακάρονα και να κάνουμε φιλανθρωπίες, μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα; ΟΧΙ! Οι παραδόσεις δεν είναι κανόνες που τιμωρείσαι αν δεν τους υπακούσεις. Μερικές είναι όμορφες, άλλες πάλι μου είναι παντελώς αδιάφορες. Αυτό που μ' ενοχλεί λοιπόν δεν είναι οι παραδόσεις, αλλά οι παραδοσιακοί τύποι που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. "Πρέπει να το κάνεις, γιατί είναι παράδοση και γιατί έτσι κάνουν όλοι". Αν εγώ όμως δεν πάω στην εκκλησία για να κοινωνήσω και θέλω να φάω μελομακάρονα και το καλοκαίρι γιατί είναι γαμάτα γλυκά και τα λατρεύω, μη τολμήσεις να με στραβοκοιτάξεις λες και σκότωσα τους γονείς σου. Και τώρα κάνε ότι κάνουν και οι άλλοι, ρακοσυλλέκτη του παρελθόντος. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!


Κράξιμο στους ψευτοφιλάνθρωπους. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όσους είναι κοντά στον πλησίον τους όλο τον χρόνο, μα σε όσους τον θυμούνται μόνο τα Χριστούγεννα. Και να σου βομβαρδισμός κοινωνικών μηνυμάτων στη τηλεόραση, και να σου ξαφνικές φιλανθρωπίες σε ορφανοτροφεία και συσσίτια, και να σου οι πλούσιοι τραγουδιστές και ηθοποιοί να ενθαρρύνουν τους "κοινούς θνητούς" να βάλουν ποιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Και όλα αυτά μόνο τα Χριστούγεννα. Μόνο τότε υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη; Ποζεράδες όλοι σας!

Κράξιμο στον πανικό του Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού. Πετάγεται σαν κλανιά ένας ατάλαντος κλώνος του Justin Bieber, βιάζει τα αφτιά μας όλο τον χρόνο και τώρα θέλει να βγάλει και Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Έλεος! Μέχρι και το Πουλάκι Τσίου έβγαλε Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Στο φούρνο με πατάτες βρωμόπουλο!


Και σαν να μη μου έφτανε τα παραπάνω, πρέπει να υποστώ και τα μαρτύρια των παλιών Χριστουγεννιάτικων μπουρδοτράγουδων με τα οποία μας βομβαρδίσουν κάθε χρόνο. Last Christmas I gave you my heart, φέτος πάρ' τ' αρχίδια μου. Όχι άλλοι Wham!!! Και τι μουσική προτείνω εγώ; Ξεκινάμε με κάτι χαρούμενο...


Συνεχίζουμε με κάτι παλαβούτσικο...


Και κλείνουμε με κάτι επίκαιρο και διαχρονικό...


Κάθε άλλη πρόταση είναι δεκτή.

Κράξιμο σε όσους νοσταλγούν το παρελθόν, όπου πετάγαμε τα λεφτά μας σε κακόγουστες επιδείξεις χρημάτων και ποζεριάς. Και κλασσικά ποιος φταίει που δεν γιορτάζουμε πλέον σαν λατέρνες; Η κακιά οικονομική κρίση, που δεν μας αφήνει να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Για όνομα ποια, ακούτε τι λέτε; Νοσταλγείτε το πάρτι κιτσαριού και κακογουστιάς που μόλις σχολίασα στην αρχή του κειμένου. Αυτό εσείς το λέτε Χριστούγεννα; ΚΑΙΑΔΑΣ!

Κράξιμο στους ξεχασμένους, που σου στέλνουν ψυχρές ευχές στο κινητό σου και τον υπόλοιπο χρόνο σ' έχουν χεσμένο. Ουδέν σχόλιο παραπάνω...

Κράξιμο στους διοργανωτές άθλιων διαγωνισμών και διαφημίσεων που προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Σ' εσάς μιλάω κύριοι των Jumbo. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις σιχαμένες ραδιοφωνικές διαφημίσεις σας όπως αυτό το αίσχος...


... αλλά και στην φετινή απαίσια ιδέα που πετάξατε στα μούτρα των παιδιών μας. "Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό και 50 τυχεροί θα μιλήσουν στο τηλέφωνο με τον Άι Βασίλη". Ξερνάω ρε πούστη μου!!!

Κράξιμο σε όσους γκρινιάζουν για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς τους, αφού βέβαια σήκωσαν όλο τον φούρνο από γλυκά και κάθε μαγαζί που βρήκαν από δώρα. Μπράβο μάγκες. Τώρα ξοδέψτε 5 μισθούς στα σκυλάδικα και μετά ξαναβγείτε να κλαψουρίσετε μπροστά απ' τις κάμερες. Μήπως τελικά έχετε την κυβέρνηση που σας αξίσει; Και από τη στιγμή που παραδέχεστε ότι είναι πανάκριβα, γιατί τα παίρνετε ρε γαμώτο; ΚΑΙΑΔΑΣ!

Κράξιμο σε όσους προτιμούν να περνάνε τις ημέρες αυτές... κολλημένοι στο Facebook! Είναι οι ίδιοι που όταν πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές, το πρώτο πράγμα που ψάχνουν δεν είναι τα αξιοθέατα, αλλά υπολογιστή για να συνεχίσουν τον εθισμό τους στο Μπουρδοβιβλίο. Ωραίες διακοπές κάνετε βρε. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μ' αρέσει να περνάω τις γιορτές με την οικογένεια μου και όχι καλλιεργώντας ψηφιακές ντομάτες και κάνοντας like στις μαλακίες που εγώ ο ίδιος γράφω.

Και τέλος, κράξιμο σε όσους λένε ότι μισούν τα Χριστούγεννα, αλλά στα κρυφά τα γιορτάζουν. Δεν σου αρέσουν τα Χριστούγεννα; Κάνε ότι κάνεις καθημερινά. Άσε κάτω τους κουραμπιέδες και πήγαινε να δουλέψεις. Αν δεν μπορείς να πας στη δουλειά σου, επειδή το αφεντικό σου τα γιορτάζει, κάνε κάτι άλλο. Σταμάτα να με ζαλίσεις συνέχεια και τράβα κλείσου στο σπίτι σου.


Ζητώ συγνώμη αν ακούστηκα κακός και προσβλητικός, αλλά δεν άντεχα άλλο. Τα Χριστούγεννα τα γιορτάζω ως φόρο τιμής στην αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό. Δεν θέλω να υποβιβάζονται σε κακόγουστο πανηγύρι πιθηκισμών. Κι εμένα μου αρέσουν τα στολίδια, τα τραγούδια και οι μυρωδιές των Χριστουγέννων, αλλά όχι τα μαϊμουδίσματα. Εμένα πάντως θα μου επιτρέψετε να σας ευχηθώ κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα στην καρδιά σας.

"Christmas, my child, is love in action. Every time we love, every time we give, it's Christmas."
Dale Evan


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε ότι γουστάρετε και όπως γουστάρετε, αρκεί να είστε ευγενικοί και να σέβεστε το blog και τις απόψεις των υπολοίπων. Τόσο απλά :-)