Translation to other languages

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος της ανθρώπινης μαλακίας... ελπίζω


Έρχεται επιτέλους το περιβόητο τέλος του κόσμου, για τ' οποίο ο κάθε στόκος μου 'κανε τ' αρχίδια Πασχαλινά τσουρέκια. Επειδή είμαι σίγουρος ότι και σε πάρα πολλούς από εσάς έγιναν τα νεύρα σας κρόσσια από την παπαρολογία της καταστροφολαγνείας, θα μπω στο ψητό. Οι Μάγιας, ο σπουδαίος αυτός πολιτισμός που ζούσε στην Αμερική από το 2.000 π.Χ. ως τον 16ο αιώνα μ.Χ., δεν προέβλεψαν κανένα τέλος του κόσμου. Εδώ δεν προέβλεψαν το δικό τους τέλος!

Τι έγινε λοιπόν και μας τα πρήζει ο κάθε αμόρφωτος; Η ημερομηνία 21/12/2012 ήταν πράγματι σημαντική για τους Μάγιας, αλλά όχι ως το τέλος του ανθρώπου. Η ημερομηνία αυτή εμφανίζεται σ' ένα αριθμητικό σύστημα, με το οποίο παρακολουθούσαν μεγάλες χρονικές περιόδους. Το ημερολόγιο αυτό των Μάγιας ξεκινά από την ημερομηνία που υπολόγισαν ότι δημιουργήθηκε ο κόσμος, δηλαδή στις 11/8/3114 π.Χ.. Η μεγαλύτερη μονάδα μέτρησης του χρόνου που είχαν οι Μάγιας ήταν το B'ak'tun, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 394 χρόνια. Στις 21/12/2012 λοιπόν κλείνουμε 13 B'ak'tun, δηλαδή 5.125 χρόνια, από την δημιουργία του κόσμου. Σήμερα βέβαια ξέρουμε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν από 13,75 δισεκατομμύρια χρόνια.

Τι θα γινόταν όμως με το τέλος του 13ο B'ak'tun; Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι Μάγιας θα συνέχισαν το ημερολόγιο με το 14ο B'ak'tun, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν θα συνεχιζόταν. Το πιθανότερο είναι ότι οι Μάγιας μάλλον θα ξεκινούσαν το ημερολόγιο απ' την αρχή. Κανένα όμως κείμενο των Μάγιας δεν αναφέρεται σε κανέναν Αρμαγεδδώνα. Κι όμως, ένα μισοτελειωμένο ημερολόγιο ήταν υπεραρκετό για να λυσσάξει το κάθε βλίτο με μαλακίες. Α, κι επί της ευκαιρίας...


Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που τα εν λόγο βλίτα μας τα πρήζουν με τη συντέλεια του κόσμου. Θυμάστε τι έγινε το 2000, με την καταστροφολογία που τρώγαμε στη μούρη κάθε γαμημένη φορά; Δυστυχώς η ανθρώπινη βλακεία δεν είναι επίκαιρο φαινόμενο μα διαχρονικό. Και για το 1910 τα ίδια έλεγαν, με τον κομήτη του Χάλεϊ που θα τρώγαμε στη μάπα. Και για το 1962 τα ίδια έλεγαν, και μάλιστα από Ινδούς αστρολόγους που θεώρησαν ότι ένας συνδυασμός της θέσης των πλανητών και μια έκλειψη Ηλίου ήταν σημάδια της Αποκάλυψης. Και για το 1982 τα ίδια έλεγαν, με την επανέκδοση ενός παλιότερου μπουρδοβιβλίου που προέβλεπε ολική ευθυγράμμιση πλανητών (κάτι που δεν έγινε) και ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου. Κολοκύθια τούμπανα! Είναι απαράδεκτο να έχουμε την επιστήμη του 21ου αιώνα και να πιθηκίσουμε σαν τους προγόνους μας στον 11ο αιώνα.

Και ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουν σ' αυτές τις βλακείες; Είναι δυστυχώς άνθρωποι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πιστέψουν σε ότι άλλα σκατά τους πετάξουν, από αστρολογικές προβλέψεις μέχρι απειλές για χρεωκοπία αν δεν εξαθλιωθεί κι άλλο. Με τρομάζει που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προτιμούν να μοιρολογούν και να κλαίγονται, παρά να ζουν τη ζωή τους απαλλαγμένοι από καταθλιπτικές μαλακίες. Όλα αυτά περί "τέλος του κόσμου" και "Δευτέρας Παρουσίας" δεν είναι παρά δικαιολογίες τεμπέληδων, για να παραιτηθούν από κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής τους και να υποδουλωθούν στο κάθε λαμόγιο. Από την άλλη έχουμε εκείνους που ελπίζουν ότι στις 21/12/2012 θα γίνει κάτι όμορφο που θ' αλλάξει την ανθρωπότητα προς το καλύτερο. Οι εθνικιστές περιμένουν τους Ελ να καθαρίζουν για πάρτι τους, γιατί παραείναι κότες και δουλοπρεπείς. Εγώ ούτε ελπίζω σε κάτι, ούτε φοβάμαι κάτι. Η μέρα αυτή θα περάσει, χωρίς καμία καλή ή κακή αλλαγή. Άλλη μια μέρα, άλλη μια Παρασκευή.

Προσωπικά προτιμώ εκείνη την ημέρα να βγω με φίλους και να χαζέψω κανένα κοριτσάκι, παρά να κλαψομουνιάσω κλεισμένος στο σπίτι μου και να "μετανιώνω" επειδή ζω και αναπνέω. Θέλω να πιστεύω όμως ότι με το σκάσιμο της φούσκας αυτής, η ανθρώπινη βλακεία θα αρχίσει να υποχωρεί... ελπίζω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε ότι γουστάρετε και όπως γουστάρετε, αρκεί να είστε ευγενικοί και να σέβεστε το blog και τις απόψεις των υπολοίπων. Τόσο απλά :-)