Translation to other languages

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Θύμα εντολών

Το έζησα και αυτό. Θα λέω του κόσμου τ' απίστευτα στα παιδιά μου και θα με κοιτάνε σαν να 'μαι εξωγήινος. Για όσους αναρωτιούνται που αναφέρομαι, ρίξτε μια ματιά εδώ...

Νεκρός 18χρονος - Πήδηξε από το τρόλεϊ για να γλυτώσει τον έλεγχο

Ο 18χρονος φίλος μας ήταν άλλο ένα θύμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εξαιτίας του οποίου είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε για να έχουμε πρόσβαση στ' αυτονόητα. Θέλουμε λεφτά για να έχουμε πρόσβαση ακόμη και στις βασικές μας ανάγκες, όπως η τροφή και το νερό. Σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε! Όμως δεν θέλω ν' ασχοληθώ μ' αυτό.

Σύσσωμος ο κόσμος σκυλοβρίζει τον ελεγκτή και τον οδηγό, αλλά ουσιαστικά κοιτάει το δέντρο και χάνει το δάσος. Το δάσος στην υπόθεση αυτή είναι ο ανταγωνισμός που ενθαρρύνει η ύπαρξη του συστήματος αυτού. Και οι 2 τους δεν διαφέρουν από τον τεχνικό της Δ.Ε.Η., που πρόκειται να κόψει το ρεύμα σε μια φτωχή οικογένεια. Γιατί όμως το κάνει; Είναι κακός άνθρωπος; Τους μισεί; Έχει κάτι εναντίων τους; Είναι κάποιος άθλιος σαδιστής; Όχι! Το κάνει γιατί πήρε εντολές από ανώτερους, με απώτερο σκοπό την επιβίωση του. "Κάνε κακό σε κάποιον, αν θέλεις να ζήσεις. Μη βοηθάς, αν θες να ζήσεις". Το ίδιο έκαναν και ο οδηγός και ο ελεγκτής. Ακολουθούσαν εντολές. Δεν τους δικαιολογώ σε καμία περίπτωση. Τους αξίζει τιμωρία. Δεν θα είναι όμως οι μόνοι άνθρωποι που θα έπρεπε να τιμωρηθούν.


Πολλοί άνθρωποι υπακούν, βασανίσουν ή και σκοτώνουν (!) συνανθρώπους τους, μόνο και μόνο επειδή δέχτηκαν εντολές από ανώτερους τους, με παράλληλο αποτέλεσμα να μην αισθάνονται τύψεις για ότι επακολουθήσει. Στο κάτω κάτω, ακολουθούν διαταγές! Σήμερα θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε και να σκεφτόμαστε. Πιστεύω ότι ποιο σωστό θα ήταν να μάθουμε για το θρυλικό πείραμα του Μίλγκραμ, αντί να γκαρίζουμε σαν τα μοσχάρια απ' την ασφάλεια του Διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε ότι γουστάρετε και όπως γουστάρετε, αρκεί να είστε ευγενικοί και να σέβεστε το blog και τις απόψεις των υπολοίπων. Τόσο απλά :-)