Translation to other languages

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Έχουμε διαστημικό πρόγραμμα;

Σήμερα είναι Παρασκευή 15/1/2013. Ένας αστεροειδής με διάμετρο 50 μέτρων πλησιάσει τη Γη στα 27.700 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης, ακόμη κι αν βρίσκεται ποιο κοντά σε εμάς απ' ότι οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που έχουμε στην Γεωστατική τροχιά.




Την ίδια μέρα ένας μετεωρίτης συγκρούστηκε στη Ρωσία, 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας στην περιοχή των Ουραλίων ορών. 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές σε κτήρια 6 πόλεων.





Υποψιάζομαι ότι όλο αυτό είναι ουσιαστικά η μητέρα Φύση να μας ρωτά "αναπτύξατε το διαστημικό σας πρόγραμμα;". Και η απάντηση ήταν ΟΧΙ! Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε δορυφόρους εντοπισμού και αναχαίτισης επικινδύνων δορυφόρων, καθώς και συστήματα προειδοποίησης και καταφύγια για τους ανθρώπους στη Γη. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε καθαρίσει το Ηλιακό Σύστημα από τους αστεροειδείς, μετατρέποντας τους σε οικοδομικά υλικά, ορυχεία και εξέδρες διαστημικών σκαφών. Ο.Κ., το πήγα λιγάκι μακριά. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε χρήματα και υπευθυνότητα για την προστασία της Γης από αστεροειδείς και κομήτες που τυχών απειλήσουν εμάς (ανθρώπους και μη). Τα έχουμε; ΟΧΙ! Αντίθετα έχουμε άχρηστους πολιτικούς που δίνουν το φιλί της ζωής σε ήδη πεθαμένες αντιλήψεις, ενώ πετάνε τα λεφτά σε πολέμους και να στηρίζουν το ήδη πεθαμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μήπως τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ γράφετε ότι γουστάρετε και όπως γουστάρετε, αρκεί να είστε ευγενικοί και να σέβεστε το blog και τις απόψεις των υπολοίπων. Τόσο απλά :-)